Ескейп рум със страхотен интериор

 

Offline Entertainment е компания за Real Life Room Escape игри, която още с първата си стая (Стаята на хакера) доказа, че прави стаи на много високо ниво. Дълго време именно тази стая беше на първо място оценена от нашия екип и, съвсем раазбираемо, когато се появи Древен Египет посетителите на сайта ни я класираха много високо.

Рум Ескейп е във възход

Неведнъж сме писали, че в момента това забавление се развива с голяма бързина. Само в София стаите вече са над 50, а в страната наближават 100. В такава конкурентна среда е много трудно да си сред най-добрите, още по-трудно е да се задържиш там.

Освен жестоката конкуренция, друго много важно следствие от големия брой стаи на загадките е, че започнаха да се оформят различни типове такива обекти. Някои от тях залагат на много добър декор, други – на високотехнологични решения, трети – на оригинални загадки. Естествено, бюджетът също играе основна роля в изграждането на стая с пъзели. И това е съвсем нормално, защото различните потребители харесват различни неща. Някои от играчите отделят най-голямо внимание на историята, други – на обстановката, трети – на трудността.

Древен Египет е една много красива стая

Определено декорите са на високо ниво. Знаем, че Офлайн обичат да си изпипват нещата и това си личи още при влизането в Древен Египет. Интериорът е пипнат, всичко е направено с много внимание към детайла. Египет се прави трудно, но момчетата са се справили блестящо. Липсват евтини и кичозни елементи, така познати от казината и новите хотели. Тук всичко е направено да изглежда автентично и да създава необходимата аатмосфера. Тухли, колони, статуи, папируси, йероглифи, рисунки – всеки елемент е издържан и в прекрасно съчетание с останалите. Наистина се чувстваш като в гробница от Долината на мъртвите.

Загадките също са доста интересни.

Екипът се е постарал те да бъдат възможно най-близко до времето на фараоните. Все пак, всички знаем, че е доста трудно да няма нито един ключ или катинар, от Offline Entertainment са се постарали да намалят броя им и да ги вплетат така в сюжета, че да не дразнят. И по-важното: има няколко загадки, които са интересни и са реализирани с елементи, отговарящи на мястото и времето от историята.

Помещенията са просторни и по-голяма група също не би се чуввствала некомфорнто. Има загадки и за отборна работа, което ние много ценим, има логически и механични пъзели, което създава разнообразие.

Естествено, хакнахме едно нещо. То нямаше да сме ние, ако не направим така, но това далеч не ни попречи да си изиграем стаята с кеф до края и да и се насладим на 100%.

Втората стая на младата компания Offline Entertainment определено си заслужава да се посети. Феновете на декорите ще бъдат щастливи от цялостния дух в стаята, който не се намира в друг Escape Room в България (или поне в тези, в които ние сме били). Благодарим на Офлайн за играта, за бирата и за приятелското отношение, фирмата им току-що наввърши една година и ние им пожелаваме през следващите 12 месеца да изненадат с още много приятни емоции всички фенове на загадките и пъзелите в страната.