Стая

The Last Bomb

- The Last Bomb - е първата стая на TheCube.BG, която ще ви върне назад във времето...

Рейтинг: 
7.7/10

 

Les Professionnels версия 5
Отчаяните времена изискват отчаяни мерки. В нашия случай това беше назначаването на резервен четвърти член за отбора (защото ако играта ни в Mind Rooms 2 ни научи на нещо, то е, че Тримата Мускетари имат нужда от поне един Д'Артанян). И така, специална повиквателна получи топ-секретният агент S, и след бира брийфинг в Скара Бар се запътихме към новата си мисия - да спасим себе си (и човечеството де) от унищожителна експлозия.

The Last Bomb
Както всяка една тайна операция, и в тази имаше голяма доза секретност. Рандеву на ново за нас място. Минаване през заобиколни маршрути, за да избегнем риска от това да ни преследват. Обвит в мистерия адрес. Затъмнени проходи. Тайнствени фигури. Щаб квартира, отделена от останалия свят. Ясна, обаче, беше задачата ни - The Last Bomb да не се окаже наистина последната ни...
Както и типичното - да се справим по-добре с целта от всички агенти досега! 

Бяхме ли готови за стаята?
По-скоро дали стаята беше готова за нас?! По-динамични и по-взривоопасни от която и да е бомба, втурнахме се с каските напред в сценария. Втората Световна, нацистка Германия. 60 минути ни делят от края на света, и нашите умения (и късмет) са единственото, което ще направи разликата между това да излезем живи, или да не излезем въобще. Като стана дума за излизане, в този аспект The Cube се различава от доста стаи, що се отнася до метод на спечелване - времето не винаги е на ваша страна.

Игра срещу часовника
Стаята се е постарала в много отношения да докара автентична за епохата на случващото се атмосфера, което създава възможност за пълноценно потапяне в бойната роля на играча. Заложено е на декори и предмети, целящи да наподобят картина на военни действия, като все пак не отнемат от комфорта на отборите по време на игра. Повечето загадки са в тон със сценария,  и е осигурен на играчите както шанс за отборна изява, така и за блесване с индивидуални хрумвания. Що се отнася до оригиналност на пъзелите, на моменти има какво повече да се желае, но любителите на историята (и, забележете, физиката!) ще бъдат приятно погъделичкани. 

Игра на нерви

Победили сте часовника, така ли? Минали сте за по-малко от 60 минути? Не сваляйте каските и противогазите все още, предстои кулминацията! Моментът, в който между живота и смъртта, между победата и поражението стоят две жизненоважни решения. Решения, които ще ви изправят на нокти, ще ви противопоставят играчите един срещу друг, и ще ги накарат да се съмняват в самите себе си. Или, както беше при нас, едно недооглеждане ще коства всичко. Дори и ние не сме безгрешни. 

 

Стаята е "бомба", спор няма, но отбори, обиколили някои от по-известните стаи в столицата, може да не открият особена интрига в играта. Препоръчваме The Last Bomb на начинаещи играчи с все пак някакъв опит в ходенето на стаи - полезно е вече да имат развита методика на къде какво трябва да се търси и прави, особено с логическата последователност на геймплея в The Cube. Очаквайте съвсем скоро ново ревю, напоследък сме енергизирани и обикаляме, обикаляме!