Към играчите

Сравнително често ще чувате „Всичко в стаята си има цака, не се използва груба сила”. Има причина ....

Не си мислете, че сте видели всичко – нови ескейп стаи значат нов подход, нови загадки, нови пъзели.

Подхождайте към всички стаи внимателно, организирано и подредено.

Създайте отбор, с който да играете заедно в различните ескейп стаи...

Не се карайте в стаята и не обвинявайте, че някой не се е сетил нещо!

Разчитайте на отбора си и на индивидуалните умения на всеки в него...

Няма „аз” в „отбор”. Заключете егото си вкъщи, няма място за него в играта.


 

 


Към собствениците на Ескейп стаи

Един добър escape room е наслада за всяко сетиво. Ако можете, въздействайте и на осмото чувство на играчите – ще са ви благодарни.

Понякога отборите са съставени от малко по-порастнали деца, а escape стаята – новата им „играчка”. Те ще пипат навсякъде, обръщат, подхвърлят, разбутват, разместват...Ще играят. Понякога грубо.

Клиентите ви предоставят нещо жизненоважно за оцеляване в бизнеса, нещо, което вие като собственик и автор на играта, запознат с всяка нейна тайна и загадка, всяко нейно кътче, не можете да си набавите сами – второ мнение.

Escape стаята не е машина на Rube Goldberg – не се свежда до това човек да бутне топче, то да бутне количка, тя да бутне домино, и така нататък.

Остава неприятно усещането, когато паднат батериите на уоки-токито и не можеш да ползваш жокер. Всички ключове, кодове, катинари и ключалки трябва да са изправни, защото бавят играта.

Дори и да пръснете хиляди левове за всевъзможни джаджи и hi-tech пъзели, трябва някак да изместите бирата в парка от върха на класацията „Какво ще правим утре с тайфата?”. Плюс това, бира и escape rooms се комбинират доста добре.

Ако предприемете да се занимавате с отварянето и поддържането на ескейп стая/стаи, бъдете сигурни, че знаете в какво се впускате. Подобно начинание може да се окаже голям залък.