Тази настолна игра съдържа 4 вълнуващи приключения във възходящ ред на трудност. Точно както в истинските Ескейп стаи, можете да играете всяка игра по веднъж.


ЯДРЕНА ЗАПЛАХА

 

 

СЕГА ВЕЧЕ СИ СИГУРЕН

САМО ТИ МОЖЕШ ДА ПРЕДОТВРАТИШ ЗАПЛАХАТА


 

 

Неделен следобед в полицейския щаб на Фенуик. В кухнята все още са останали няколко кутии с понички; днес много от колегите-полицаи трябва да са на служба извън офиса.

Денят ти започва с обичайното подреждане на архиви и попълване на протоколи. Изведнъж тази монотонна работа бива прекъсната от изписукването на факса. Странно - ти дори не знаеше, че е включен!  Кой използва факс в днешно време?

Заинтригуван от този старомоден звук, отиваш до машината, за да провериш съобщението, което излиза. СИГНАЛ ЗА ОПАСНОСТ ОТ БОМБА! Хм... не е първият, а едва ли ще бъде и последният, който получаваш. Съобщението предупреждава за избухване на бомба тази вечер някъде в центъра на града. Никъде не се посочва причина, няма и намеци за откуп...просто парче информация.


Ако изкарваше по 1 лев за всяка бомбена заплаха, която влиза в щаба, вече щеше да си милионер. В повечето случаи сигналите бяха подавани от пияни тийнейджъри или хора, търсещи внимание.  Но винаги беше лесно да различиш истинската опасност от шегата. Полученият факс със сигурност спадаше към онази категория съобщения, които не трябва да се взимат насериозно.


Минават 30 минути и ето, че ти отново си обезпокоен от звука на факса, който изкарва същото съобщение.  Сега вече имаш лошо предчувствие – кой болен мозък ще пусне подобен сигнал два пъти?  Тази мисъл започва да те тревожи сериозно. Обаждаш се на своя шеф и му искаш позволение за сформиране на екип, с който да предприемеш съответните действия. Дон Рубин, 58-годишен ветеран, не е особено очарован от идеята: той ти припомня как по време на твоята първа седмица в РПУ-то си изпратил екипа си за зелен хайвер заради несъществуваща заплаха. Да, действително срамът, който обра тогава, заради своята грешка, беше голям. Но настоящата ситуация ти изглежда някак различна, и шестото ти чувство подсказва, че този път не става въпрос за фалшива тревога. Решаваш да рискуваш и да поемеш нещата в свои ръце, въпреки реакцията на г-н Рубин. Ти знаеш, че всяка секунда е от значение и може да се окаже фатална.


Факсът е лесен за проследяване – идва от малък апартамент в предградията на града, на ул.Релкън 37. Без да губиш излишно време с екипа ти тръгвате към мястото и 23 минути по-късно звъните на врата на Уилиям Телер. Никой не отваря. Без особено много усилия вие успявате да разбиете ключалката на апартамента и влизате в него.


В кухнята виждате маса, върху която има всякакви видове материали, от които те побиват тръпки. Забелязвате мигаща червена светлина в ъгъла. Това е факс-машината. Вече си сигурен, че това не е шега, а реална опасност. Сега само ти и твоят екип можете да предотвратите катастрофата, която е на път да се случи. Затова веднага започвате да претърсвате мястото за улики.


В този момент Дон Рубин ти се обажда и казва, че мъж на име Уилиям Телер е задържан в ресторант Панорама по сигнал на една от сервитьорките, която докладвала на полицията за странното поведение на своя клиент – той настоявал да получи място до прозореца и многократно си мънкал под носа „бомба“, „20:00 часа“ „о, искам да го видя с очите си... искам да го видя!“


Поръчай ЧЕТИРИ настолни игри в една - Escape Room in a Box!

 

Бягство от затвора

Храмът на ацтеките

Вирус

Ядрена заплаха

Общо за 98 лв

С включена безплатна доставка за цяла България


Поръчай Escape room в кутия!

Телефон за връзка
лв