Escape Egypt


 

 


Потребителска оценка

5.75

Персонал

6.50

Загадки

5.09

История

5.59

Декори

5.83

Escape Egypt


Град: 

Компания: 

Отворена: 
Nov 2015

Играчи: 
2-5

Трудност: 
2.85

Escape Egypt е първата в България real-life escape game със специални ефекти. Ще се потопите в света на приключенията и загадките на древен Египет. Вие сте насред археологически открития в Уади ел-Мулук – Долината на царете. Влизате в огромна гробница на един от най-богатите фараони живели някога. За ваше нещастие входа на гробницата е затрупан, намерете изхода ! Ще ходите по пясък, ще срещнете екзотични животни, ще видите невиждани антични картини и всичко това ако се осмелите да резервирате своя час сега!

3
(ниво)
4.75
4 6 4 5
3
(ниво)
4.25
3 7 4 3
8.75
7 10 8 10
6
(ниво)
8.25
8 10 7 8
8
(ниво)
6
4 8 5 7
3
(ниво)
8.5
9 8 7 10
6 (ниво)

Хубави декори, приятна стая

3 (ниво)

Стаята беше с изключителен декор и те пренасяше точно в Египет. Може би трябваше да се постараят малко повече с оригиналността на загадките, но все пак беше много интересна стая и доста лесно я намерихме.

22 (ниво)

Като цяло бяхме подготвени за лоша стая, но се оказа че е прилична. Бихме препоръчали малко повече емоции на персонала, а не да спазват така стриктно написаният от някой протокол. Та ако се обновят някои от елементите стаята ще си стане над средното ниво.

2 (ниво)

Въпреки огромното желание с което обикновено се запътваме към всяка стая, тази ни остави силно огорчени от цялостното отношение на персонала, отнемайки всякакви илюзии за автентична атмосфера и желание за игра. Разочаровани,не се сетихме да направим снимка накрая,не че ни беше предложено.Отказаха да разкажат историята на английски,не че такава имаше. Изпъдиха ни от стаята на 55мин (пристигнахме в без 5,не без 10). Загадките имат голяма доза късмет, а не чиста логика.Мръсно и евтино..

32 (ниво)

Очакванията ни се разминаха с реалността. Голяма част от декорите въобще не отговаряха на темата,  загадките бяха далеч от понятието ,,оригинални'' и маааааалко се пооцапахме от това ,,пътешествие''. Въпреки всичко успяхме някак си да изпълзим на време и да се забавляваме по наш собствен начин :)

9 (ниво)

За тази стая имахме подкрепление - нашето дете:) Харесаха ни декорите, задачите - въобще атмосферата. Непременно ще посетим следващата им стая. Някои загадки бяха лесни, но имаше и такива, които доста ни поизпотиха.

гр. София, бул. Александър Малинов № 51

Потребителска оценка: 
5.75

Персонал: 
6.50

Загадки: 
5.09

История: 
5.59

Декори: 
5.83

 

 


Най-добрите игри

32:00 мин.
23-01-2016
38:00 мин.
13-09-2015
39:00 мин.
03-08-2015
40:00 мин.
03-03-2016

Коментари

lopata    6 years 4 months
Не ходете в тази стая , загадките са поваче от скучни . самата стая е направена с много малко средства и без никакво въображение . сюжет - никакъв , изпълнение нулево . Оставя лош привкус и голямо разочарование .Явно затова са пуснали ваучери , иначе няма как да излъжат някой да отиде .
JFF's picture
JFF    6 years 5 months
Много ни хареса,загадките бяха много интересни, затрудняващи, и разнообразни
thatboychriss    6 years 6 months
На нас стаята ни хареса.Беше интересна и много добре направена.Не знам защо има толкова негативни коментари-от посрещането до изпращнето всичко беше чудесно.Загадките бяха на ниво и ни затрудниха до толкова,че не успяхме да излезем на време.Момичето,за наше щастие,ни остави да поиграем 30 минути повече.Декора беше добър,съветвам да се помисли още малко над фараоните и в двете стаи. Но както казах -ЧУДЕСНА СТАЯ!
Dulioivanov    6 years 8 months
За първи път с жена ми отиваме на такава стая и беше прекрасно. Посрещнаха ни усмихнати и с шеги повдигащи настроението, почерпиха ни със сладки и след края на играта ни подариха снимка за спомен и наръчник на ескейп стаите. Вече сме запалени фенове и ще посетим още стаи! Ако трябва да кажа за стаята беше прекрасна. Усетихме историята и дори се поизцапахме. Благодарим от сърце!
Mariq D    6 years 8 months
Стаята ми хареса ужасно много.Загадките не бяха невъзможни,бяха приятни и забавни.Персонала ни посрещна както и в други стаи.В случая беше младо момиче,на не повече от 19 години.Беше много усмихната и чаровна,почерпи ни със сладки,и забележете,даде ни води,защото всеки в Египет има нужда от нея.Каза ни,че са две стаи (както каза колегата по-горе),но това беше очевидно,нямаше причина да го крие.Помоли ни да не оставяме катинарите по земята,защото пясъка е истински.Смятам,че това е нещо съвсем необходимо.Все пак собствениците на тази стая са ни предоставили комфорт и са ни осигурили вода,което не се прави в доста стаи.Разбира се попълнихме декларации,които ни се губеха в последната стая ,която бяхме.Времето ни беше съобщавано на всеки 5 минути,което ни успокояваше.Бяхме чели коментарите преди да дойдем в стаята и останахме наистина очаровани. За разлика от другите стаи ,в които сме били,момичето,което работеше в тази ни каза за всички стаи.бг и ни препоръча и други стаи.ТОВА НИКОГА НЕ НИ СЕ БЕШЕ СЛУЧВАЛО.Украсата за 31.10 е изумителна:въжета,свещи,паяци...Това,което не ми хареса обаче беше,че напуснахме стаята към 21;30,а сградата беше потънала в тъмнина.Едвам ,едвам излязохме от сградата,в която се намира Egypt escape. Препоръчвам стаята-няма нищо да загубите ,ако отидете.Наистина се пренесохме в Древен Египет-музиката,животните вътре,пасъка...
Konstantin Iliev's picture
Konstantin Iliev    6 years 8 months
Генерално: Стаята е доста разочароваща на фона на другите стаи, в които съм бил и не бих я препоръчал. Не се подвеждайте от „Рейтинга“ на стаята – допускам, че се слага от близки и познати. Гледайте „Потребителските оценки“, която е средно 2.67 на фона на 4.6+ на някои от най-силните стаи. Детайли: Избрах да посетя стаята защото според ревюто на модераторите vsichkistai.bg е по-лесна, но са останали доволни, а аз исках да заведа близки, които не са толкова на ти с този тип игри. Стаята обаче се оказа елементарна, но не в смисъла на лесна, а в смисъла на бедна и скучна. - Историята е ограничена и плоска и не включва нищо повече от написаното на страницата на стаята и по никакъв начин не е продължена в самия геймплей. - Операторката ни предостави прекалено много информация за събитията, които предстоят, която унищожи и малкото елемент на изненада, която тази стая предлага. Включително ни обясни че има две стаи; колко минути ще прекараме ориентировъчно във всяка от тях; че има дим; че осветлението е приглушено и трябва да светнем първо лампите като влезем и какво ли още не. - Петте катинара, с които трябваше да е заключена вратата между двете стаи (за които също ни казаха преди да влезем) бяха оставени отключени с кодовете върху тях!!!! Наложи се да си ги заключа сам внимавайки да не видя кодовете. - Загадките са банални и са изцяло символи и цифри. Няма нито една механична загадка, която изисква ползването и задействането на някакъв механизъм или устройство. - В стаята имаше доста артикули и загадки, които нямат нищо общо с Египет. - И нещото което най-много ме вбеси – имаше загадка, която решихме на късмет без жокер, но за която нямаше никакви улики в стаята. След като излязохме попитах операторката за детайли и тя се опита да ми обясни нещо, което беше лишено от логика и нямаше начин да го навържем вътре сами. Според мен загадката беше копира от другаде, но непълно.
Mia    6 years 9 months
Като начало, търговският център, в който се намира стаята беше затворен и охраната дори не знаеше, че съществува. Когато се опитахме да позвъним на телефона за контакт, нямаше връзка. В крайна сметка охраната ни отключи решетката и ни пусна в затворения център. Никъде нямаше табелка за самата стая, така че се наложи да обикаляме целия етажа, без дори да сме сигурни, че стаята е там. Момичето вътре въобще не се впечатли от това, че не можем да ги намерим и няма връзка с тях, оплака се че и тя стояла сама в търговския център. Не сметна за нужно да ни уведоми за историята около стаята, само ни каза, че трябва да излезем от другата врата - нещо, което и сами бихме могли да се сетим. В стаята беше неприятно прашно и задимено в някакъв опит да се постигне атмосфера. Някои от загадките са добри, други са много недомислени, успяхме да излезем, без въобще да отворим единия сандък. Като цяло рекламата е силно подвеждаща, в стаята няма нищо оригинално, всички загадки се свеждат до отваряне на катинари, а декорът можете да си го направите и у вас. Подсказките, които момичето ни даваше бяха ненужни, но за сметка на това не ни каза нищо за пропуснатата от нас. Не отчете за колко време сме излезли, сметна го от началото на кръглия час, въпреки че ние влязохме поне 15-20 минути по-късно, заради това че не можахме да ги намерим и последващото попълване на декларации и т.н. Втората най-лоша стая, в която сме били и досега най-зле от седемте, които сме посетили в София.
Ivailoyor    6 years 9 months
Факт!В сградата нчма табели,но момичето ни обясни,че това е защото сградата още не е официално открита.Губи се обхват на места,но персонала вътре се погрижи да ни посрешне пред входа а сградата и дори ни изпрати!Охраната не знаеше дори магазин дали има в сградата и не смятам,че това е грешка на собствениците на Egypt Escape Room.Обслужването беше на много високо ниво.Служителката на стаята се постара да ни осигури комфорт,а не както в повечето стаи ,в които сме били.За дима в стаята ни попита.Прах имаше-да,но това е Egypt room и това не ни изненада,защото бяхме готови дори за истински змии в стаята.Младото момиче ни обясни всичко по доста подробен начин.Загадките бяха умело измислени бяха едновременно забавни и приятно сложни.Момичето пускаше умесни шеги и даже ни почерпи с бисквити. Декора беше добър.Всяко нещо в стяата беше поставено на точното място.Първата стая ни хареса много,а втората беше като вид почивка за мозъка-с по-лесни загадки и по-малко предмети в стаята. Това,което ни притесни беше ,че няма шкаф за чантите ,с които пристигнахме,но момичето се погрижи и взе нещата при себе си.Това,което ме очарова е че ,когато си тръгнахме всичко си беше в чантите.В друга стая ни бяха взели малка сума от чантата,което както предполагате е много неприятно. Бяхме 5-ма човека,но въпреки това времто не ни стигна.Тази е първата стая,в която не ни ГОНЯТ след като времето свърши,а ни удължиха времето.Момичето ни предупреди,че ще ни подсказва,само когато ние пожелаем.И дори след като времето ни свърши тя не ни подстракаваше да се махнем по-бързо от стаята.А когато излязохме беше сложила навсякъде балони и надпис happy birthday,защото беше разбрала,че аз имах рожден ден. Единствения минус е самата сграда,която изглежда призрачна късно вечер и в която няма работещ магазин. Надявам се ,докато сменят загадките сградата да бъде вече открита и повече хора да могат да я посетят.
Стефани Стоилова's picture
Стефани Стоилова    6 years 10 months
Беше страхотех experience! Има забавни загадки ,от които някои много трудни ,но при малко повече мисъл всичко се получава страхотно . Ефектите с пясъка и дима също са страхотни за хората, които не са стигнали до морето тази година и усетят пясъка в обувките си на излизане , хаха . Много мили и свежи хора са избрали за персонал , с чувство за хумор ,което подпомага на клиентите за страхотното прекарване . :)
Стефани Стоилова's picture
Стефани Стоилова    6 years 10 months
Страхотен *

Pages


Добави коментар

Log in or register to post comments

Entity info.